keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kantotöppöset ja pikkusukkia

 
Malli: Itse sovellettu ja sopivaksi muokattu, inspiraatio saatu
Lanka: Novitan Isoveli, 7 veljestä ja Huopanen
Puikot: 4,5 - 3,5 - 5

Ostoslistalla on jo kevättalvesta kummitellut epämääräisesti "kantotöppöset". Jostain syystä ei ollut tullut mieleenikään, että daa!, ne voi tehdä itse... Miksi? Sitä en käsitä. Onneksi kuitenkin jollain muulla leikkasi ja Neuleaddiktio-blogista bongasin Helin neulaisseen moiset. Samalla tajusinkin, että itselläkin on Varsitöppöset roikkuneet Ravelryn jonossa jo ties kuinka kauan. En käsitä mikä nykyään on, kun tuntuu että kaikki pitää vääntää mulle rautalangasta eikä mikään pysy päässä.

Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan =) Vaikka pikkuihminen on jo 10-kuinen, viihtyy hän kantovälineissä edelleen paremmin kuin hyvin ja kantotöppösille oli siis vieläkin tarve. Varret neuloin putkilosukkien mallineuleella, koska totesin sen aiempien villasukkien perusteella hyvin pikkujalkoja myötäileväksi. Neuloin pitkät varret paksuksi ja lämpimäksi iän kaiken varastossa marinoituneella isoveikalla. (Olenko väärässä, jos väitän että tuo vanha vajaa kerä oli hirmuisen paljon pehmeämpää kun nykyinen Isoveli?) Nilkat halusin napakammiksi, joten sinne neuloin pari mallikertaa saman sävyn 7 veikalla. Tossuosa on tehty Huopasesta.

Autoillessa, kauppaillessa tai muuten sisällä piipahtaessa töppösten varret näyttää hyvältä lyhyemmiksi käännettynä.

Ps. Lähipiiriin on myös syntynyt uusia vauvoja ja heitä pieniä sukitetaan näillä samaisilla hyväksi havaituilla putkisukilla. Ehtivät kaikki vielä lasketuksi sukkasatosaldoonkin =)

2 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo huovutettu lapa!!
  Haasteentynkää pukkaisi blogistani, käy kurkkaamassa! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy katsoa jos jossain vaiheessa ehtisin syventyä.

   Poista