sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pientä pintarem...neuletta!Kesän aikana olen ehtinyt neuloa tytölle yhden neuletakin. Tehokasta, tai sitten ei... Siitä yhdestä takista tuli kuitenkin aivan hurjan ihana, joten sovitaan että laatu korvaa tässä määränLanka: Novita - Bambu (Ohjeessa: Sirdar - Snuggly Baby Bamboo)
Puikot: 3,5 (3 reunuksissa)
Mitä muuta? Nappi, neula napin ompeluun (ja osien yhdistelyyn)
Mistä ohje? Ainakin Suuri Käsityölehti 1/2009

Ohjeen mukaan takkiin olisi neulottu erikseen taka- ja etukappaleet sekä hihat. Koska en pidä saumoista, neuloin takin yhtenä kapppaleena alhaalta ylös ja tein yläosaan raglankavennukset. Ainoastaan kainaloiden alle piti siis ommella saumat.Yllättävän nopeasti pienet neuleet syntyvät, vaikka samalla viihdyttäisikin pientä mönkijää, mutta toisaalta pienet asiakkaat kasvavat vähitäänkin yhtä nopeasti. Kuten kuvasta näkyy, muka kasvunvaralla neulottu takki oli valmistuessaan tisamlleen sopiva. Syksyä varten voi siis aloittaa jo uutta... :D

4 kommenttia:

 1. Toi on ihana ohje! Tein aikanaan omalle tytölle kolme takkia ko. ohjeella. Tosin se oli kyllä silloin jossain lähdessä, mutta täsmälleen samalle näyttää :). Nykyään ei jaksa enää villiksiä neuloakaan, kun on jo isompia muksuja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin ihastuin! Uskon että näitä syntyy lisää jos aika vaan antaa myöten =)

   Poista
 2. Aaargh tota kirjoitusvirhettä, ohje oli siis tietty LEHDESSÄ...

  VastaaPoista