maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mökkitie


Isovanhempani totesivat, etteivät enää jaksa ylläpitää kesämökkiään, joten se myytiin ja tänään käytiin siellä viimeisen kerran auttelemassa tyhjennyksessä. Itkuhan siinä pois lähtiessä tuli, kun tajusi ettei enää koskaan ajaisi vanhaa mökkitietä, jota pitkin lapsena juostiin seikkailuihin. Jonka päässä odottivat mummin muurinpohjaletut, laituri ja vaarin lämmittämä sauna. Ettei meidän pieni oppisikaan uimaan samassa rantavedessä. End of an era.

Lohdutuspalkintona raahasin mökiltä kotiin peräkärryllisen perintökalleuksia, tai niin kuin mies mielessään todennäköisesti ajattelee: lisää vanhaa roinaa... Melkoinen määrä tuunausprojekteja siis jonossa! Pieniä makupaloja: 


Pihalla uutta elämäänsä odottaa pari rautapataa ja vaarin kotitilalta mukana maailman mullistuksissa kulkenut maitotonkka. Näistä mieskään ei rutise, koska pihalla nyt on tilaa vaikka kuinka. 


Näitä loppuja mies katselee kyllä vähän suu mutrussa. Muutama kappale tällaisia tuoleja. Mutta onhan tuoleja hyvä olla olemassa, jos tulee ihan hirveesti vieraita 0:) Sitä paitsi nuo oikeanpuoleiset on mummin kotipaikalta, joten niillä on tunnearvoa. Ainakin mummille. Saa meille sitten aina tulla niille istuksimaan.


Parhaat päivänsä nähneet nojatuolit. Tarina kertoo, että tuolit on 40-luvulla olleet Tornissa, kun herrat sotaherrat on siellä neuvotelleet, mutta tiedä häntä... Komeat ne on. Tai on ainakin olleet. Nyt ne kaipaa ammattitaitoista verhoilijaa. Voinhan mä senkin homman ihan hyvin opetella ;) Mulle vaan tuli heti visio, että nää sais kunnostettuna uuden kotinsa yläkerrasta, missä mies vois sitten jalkalampun alla lueskella ja juoda konjakkia. En kyllä muista koska se olis juonu konjakkia, tai muutakaan, mutta ajatus oli hauska. Joten tuolit on meidän varastossa.


Tämä pieni lipasto Häklin leimalla on aiempien tuolien lailla mummin kotipaikalta. Mä näin sen mielessäni valkoisena tytön huoneen nurkassa. Ja niin se lähti mukaan.

Lisäksi mukana kulkeutui pari vuodesohvaa, jotka pienen tuunauksen jälkeen sijoittuu yläkertaan vierasvuoteiksi, astioita jaaaaa... kaikenlaista pientä, loppusijoituspaikka tuntematon. Näin se homma etenee -tai menee entistä sekavammaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti